Overzicht De perfecte lasagne
Lasagne

De perfecte lasagne

Oké ik mag dan misschien niet van Italiaanse afkomst zijn. Maar lasagne maken doe ik als de beste. Geen authentiek recept, maar wel mijn favoriete bereidingswijze. Deze lasagne is perfect! Ik weet zeker dat jij dit recept ook zal waarderen. Ben je klaar voor wat comfort food? Laten we aan de slag gaan.

De perfecte lasagne

Servings

12

servings
Cooking time

2

hours 

5

minutes

Deze lasagne is voor 12 personen. Omdat de lasagne in totaal 2 uur en 5 minuten kost om te maken kies ik ervoor deze lasagne altijd in grotere porties te maken. Kleinere lasagne maken, halveer dan het recept.

Ingrediënten

  • Voor de rode saus
  • 1 tl olijfolie

  • 1 ui fijngesneden

  • 1 wortel fijngesneden

  • 5 teentjes knoflook fijngesneden

  • 700 gram runder gehakt

  • 300 gram varkens gehakt

  • 700 gram passata

  • 410 gram tomatenblokjes

  • 3 el tomatenpuree

  • 2 runderbouillion blokjes verkruimeld

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1 tl gedroogde bascilicum

  • Zout en peper naar smaak

  • Voor de bechamel saus
  • 4 el boter

  • 40 gram bloem

  • 800 ml melk

  • 90 gram Parmezaanse kaas

  • Om de lasagne mee te bouwen
  • 375 gram verse lasagne vellen

  • 500 gram mozzarella in plakjes of geraspt

Bereidingswijze

  • Bereiding rode saus
  • Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de ui en wortels toe en bak voor 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg nu de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg nu het gehakt toe en bak deze tot een mooie bruine kleur. Het gehakt hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Voeg nu de passata, tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillion en de gedroogde kruiden toe. Roer goed door en breng aan de kook. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Kook de saus voor 30 minuten op laag vuur.
  • Bereiding bechamel saus
  • Smelt de boter in een grote pan. Wanneer de boter gesmolten is voeg je het bloem toe en bak je deze al roerend voor 3 minuten. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot het een saus vormt. Voeg de parmazaanse kaas toe en laat deze smelten in de saus.
  • De lasagne bouwen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ik zet een ovenschaal klaar van ongeveer 33 bij 25 cm. Ik bouw nu de lasagne door te beginnen met een klein laagje rode saus vervolgens de bechamelsaus en dan een klein beetje van de mozzarella en dan de lasagnebladen. Dit herhaal ik tot alles op is en sluit af met de saus en een laag mozzarella.
  • Bak de lasagne nu voor 25 minuten in het midden van de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*