Aardappel cakes zijn een van mijn favoriete gerechten. Ik vind deze schijfjes puree niet alleen super veelzijdig, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Het mooie van dit gerecht is dat je er eindeloos mee kunt variëren en het zo helemaal naar jouw smaak kunt maken!
Hou je van een beetje pit? Voeg dan bijvoorbeeld wat jalapeñopepers of chilivlokken toe aan de puree. Wil je het gerecht extra luxe maken? Dan kun je truffelolie en Parmezaanse kaas toevoegen. Het leuke van aardappel cakes is dat je er echt je eigen draai aan kunt geven.
Een ander groot voordeel van dit gerecht is dat het perfect is om restjes op te maken. Heb je nog wat groenten of vlees over van de vorige maaltijd? Hak ze fijn en voeg ze toe aan de puree. Zo zet je in een handomdraai een voedzame en smakelijke maaltijd op tafel.
Deze aardappel cakes zijn niet alleen geschikt als bijgerecht, maar kunnen ook heel goed dienen als hoofdgerecht. Serveer er een frisse salade bij en je hebt een volwaardige maaltijd op tafel.
Maar wat ik persoonlijk het leukste vind aan dit gerecht, is dat het perfect is om samen met vrienden of familie te maken. Laat iedereen meehelpen met het pureren van de aardappelen en het vormen van de cakes. Zo wordt koken ineens een gezellige activiteit!
Probeer deze aardappel cakes vandaag nog en ontdek zelf hoe heerlijk en veelzijdig ze zijn.
Smullen!
Aardappel cakes
Course: Hoofdgerechten, Lunchgerechten, Tussendoortjes12
cakes45
minutesIngrediënten
500 gram aardappelen in kleine blokjes
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram bloem
1 ei
50 gram geraspte kaas
2 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de aardappel blokjes gaar.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe en bak deze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Laat dit volledig afkoelen
- Meng de afgekoelde aardappelen, bloem, ei, geraspte kaas, peterselie, zout, peper ui mengsel met elkaar.
- Verhit olijfolie in een pan en schep wat hoopjes aardappelmengsel in de pan. Druk ze vervolgens plat met een spatel en bak de aardappelcakes voor 4 minuten aan iedere kant.
- Serveer met wat verse peterselie en zure room.
Nog meer lekkere aardappel recepten van andere foodbloggers:
- Aardappelgratin – https://www.leukerecepten.nl/recepten/aardappelgratin/
- Ovenschotel met aardappel en kabeljauw – https://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L310072/ovenschotel-met-aardappel-en-kabeljauw
- Klassieke aardappelpuree – https://www.24kitchen.nl/recepten/klassieke-aardappelpuree
- Aardappelsalade met sperziebonen en tonijn – https://www.smulweb.nl/recepten/1401563/Aardappelsalade-met-sperziebonen-en-tonijn
- Aardappelsoep met prei – https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelsoep-met-prei
Of serveer deze aardappel cakes is met lekkere griekse kipgehaktballetjes:
https://smullenmetloes.nl/griekse-kipgehaktballetjes/