Frittata is met zoveel ingrediënten te bereiden. Zo gebruikte ik wat aardappels, uien en verse kruiden die we nog over hadden in de koelkast. Mega lekker en ook makkelijk te bewaren voor de lunch van de volgende dag.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 1 tl olie
  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes van ongeveer 2 cm
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl fijngesneden verse rozemarijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 3 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 ml kookzuivel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verwarm een pan met een tl olie.
  3. Voeg de ui toe en bak dit voor 1 a 2 minuutjes.
  4. Voeg nu de aardappels, rozemarijn, knoflookpoeder, zout en peper toe en bak dit voor 15 minuten.
  5. Doe nu het aardappel mengsel in een quiche of taartvorm en verdeel het mengsel goed. Ik gebruikte hiervoor een quichevorm met losse bodem van 28cm.
  6. Mix de eieren, kaas en kookzuivel en giet dit over het aardappelmengsel.
  7. Zet de frittata voor 15 minuten in het midden van de oven.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *