Een overheerlijke aardappel gratin. Wist je dat je die super makkelijk zelf maakt. Binnen een half uur schuif je hem de oven in. Na 40 minuten beland je in de kaas hemel. Geloof mij dit moet je proberen.

Aardappel gratin

Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelen
  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl nootmuskaat
  • 30 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de aardappelen in aardappelschijfjes de dikte mag ongeveer 0,5 cm zijn.
  • Breng de slagroom met de melk en de aardappelen aan de kook en kook dit voor 10 minuten.
  • Stort het aardappel mengsel in de ovenschaal.
  • Bestrooi met de kaas en de nootmuskaat en zet voor 40 minuten in de oven.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept