Overzicht Adana kebabi
Adana kebab

Adana kebabi

Adana Kebabi is een turks gerecht. Adana Kebabi staat bekend om zijn lekkere pittige smaak. De naam komt van de stad Adana in Zuid-Oost turkije, waar dit gerecht vandaan komt. Vandaag deel ik het recept van dit lekkere gerecht met jullie.

Adana kebabi

4

spiesen

Ingrediënten

  • 500 gram lamsgehakt

  • 1 ui, fijngesneden

  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 1 eetlepel paprikapuree

  • 1 eetlepel rode peper vlokken

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel zout

  • 1/2 theelepel zwarte peper

  • 1/2 theelepel koriander

  • 1/2 theelepel sumak

  • 1/2 theelepel gedroogde munt

  • 1/2 citroen, uitgeperst

  • 4 platte metalen spiesen (mocht je deze niet hebben dan kun je ook saté prikkers gebruiken, al zijn deze wel minder stevig.)

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten met elkaar, op de citroenen en de spiesen na. Kneed het geheel in een kom. Kneed het gehakt goed door, zodat alle kruiden goed door het gehakt heen zitten.
  • Laat het gehakt minimaal 1 uur in de koelkast marineren, zo dat alle smaken goed kunnen intrekken.
  • Vet de metalen spiesen in met olie, zodat het gehakt er niet aan blijft plakken.
  • Verdeel het gehakt in vier gelijke stukken en vorm elke stuk tot een langwerpige worst, die om de spies heen gewikkeld kan worden.
  • Verhit de grillpan op hoog vuur en bak de spiezen. Draai de spiesen regelmatig om, zodat ze aan alle kanten goed gaar worden.
  • Besprenkel de spiesen met wat citroensap voor extra smaak en serveer de spiesen met Turks brood, salade en yoghurt met knoflook.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*