Alles over knoflook

Alles over knoflook

Knoflook. Pikant en licht zoetige smaak. De geur is erg aanwezig en vaak ruikt de knoflook een beetje zwavelachtig.

Familie: lookgewassen (Alliaceae)

Waarvoor gebruik je knoflook?

Eigenlijk kun je knoflook bijna in ieder gerecht gebruiken. In de mediterrane en Aziatische keuken is knoflook vaak een zeer aanwezig ingredient. Knoflook gebruik je bij vlees en vis, ovenschotels, soep, salades, pasta's etc. etc. etc.

Wanneer kun je knoflook kopen en hoe bewaar je knoflook?

Knoflook is eigenlijk het hele jaar door wel verkrijgbaar. In het voorjaar heb je de meest verse knoflook omdat deze dan vaak geoogst wordt. Bewaar knoflook op een donkere en droge plek. Knoflook blijft vaak maanden houdbaar.

Wat is de herkomst van knoflook?

De knoflook komt uit Azië maar is tegenwoordig overal te krijgen.
Je teelt een knoflook bij een gematigd tot subtropisch klimaat.
Voor de moestuin ook uitermate geschikt.

Maar Loes, hoe kom je nu eigenlijk van die vreselijke knoflook geur af?

Wil je niet dat je date mee kan genieten van het broodje shoarma met knoflooksaus wat jou eerder op de dag een onwijs goed idee leek? Kauw op een takje peterselie. Dit zorgt ervoor dat de geur verdwijnt.

Ruiken je handen ook naar knoflook? Wrijf ze over roestvrijstaal. Bijvoorbeeld een wasbak of kraan. Je zal zien dat de geur als sneeuw voor de zon verdwijnt.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *