Je kent ze wel die heerlijke american chocolat chip koekjes. De geur in huis alleen al is hemels. Ik maak vaak extra koekjes beslag zodat ik een deel kan invriezen. Zo heb ik voor visite altijd verse koekjes in huis.

Recept voor 15 koekjes
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 115 gram ongezouten roomboter
  • 110 gram lichte basterdsuiker
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram bloem
  • Half zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 gram chocolat chips

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de boter met de suiker. De ei met vanille en de bloem met de bakpoeder en een snufje zout.
  3. Meng nu alles met elkaar in een grote beslag kom.
  4. Roer nu de chocolat chips door het deeg.
  5. Schep met een ijslepel hoopjes op het bakpapier en zorg dat er wat ruimte over blijft de koekjes lopen namelijk heel erg uit.
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten.
  7. De koekjes zijn nog zacht wanneer je ze uit de oven haalt, dit is normaal. Als ze afkoelen worden ze aan de buitenkant licht krokant en aan de binnenkant heerlijk chewy.

2 Comments

  1. Pauline van Hattum - van Ruth januari 30, 2021 at 4:09 pm

    Vandaag de koekjes gemaakt. lijken niet erg op wat er hier op de foto staat. bij mij zijn het een soort van pannenkoekjes geworden. moet het deeg soms eerst een uurtje in de koeling ? ze ruiken wel erg lekker.

    Reply
    1. Smullenmetloes februari 2, 2021 at 11:28 am

      Geen idee wat er mis is gegaan.
      Hou er wel rekening mee dat als je het bijvoorbeeld met de hand kneed het deeg wat warm kan worden. Dan is het inderdaad een idee het eerst een uurtje in de koelkast te leggen. ☺️

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *