Deze perzische aubergine soep is een vegetarische soep, makkelijk om te maken en erg lekker.
Ash-e-bademjan soep
3
bordenIngrediënten
2 aubergines in blokjes
1 el olijfolie
1 witte ui fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
1 tl kurkuma
200 gram kikkererwten uit blik
100 gram groene linzen
750 ml water
50 ml yoghurt
Topping: 1 el olijfolie, 1 kleine ui fijngesneden, 1 el gedroogde munt, 1 tl kurkuma, 50 ml yoghurt, evt dille naar smaak.
Bereidingswijze
- Zet een soeppan op het vuur en bak de ui kort glazig. Voeg nu de knoflook toe en bak deze voor 1 minuut mee.
- Doe de aubergine en de kurkuma in de pan en bak voor 5 minuten. Voeg nu de groene linzen, de kikkererwten en het water toe.
- Kook het geheel voor 30 minuten. Voeg nu de yoghurt toe en kook voor 5 minuten mee.
- Nu gaan we de topping klaarmaken. Bak in de olijfolie de ui, munt en kurkuma voor 3 minuten.
- Serveer de soep in kommen top met het mengsel en de yoghurt en optioneel wat dille.