Overzicht Ash-e-bademjan soep
Ash-e-bademjan soep

Ash-e-bademjan soep

Deze perzische aubergine soep is een vegetarische soep, makkelijk om te maken en erg lekker.

Ash-e-bademjan soep

3

borden

Ingrediënten

  • 2 aubergines in blokjes

  • 1 el olijfolie

  • 1 witte ui fijngesneden

  • 4 teentjes knoflook fijngesneden

  • 1 tl kurkuma

  • 200 gram kikkererwten uit blik

  • 100 gram groene linzen

  • 750 ml water

  • 50 ml yoghurt

  • Topping: 1 el olijfolie, 1 kleine ui fijngesneden, 1 el gedroogde munt, 1 tl kurkuma, 50 ml yoghurt, evt dille naar smaak.

Bereidingswijze

  • Zet een soeppan op het vuur en bak de ui kort glazig. Voeg nu de knoflook toe en bak deze voor 1 minuut mee.
  • Doe de aubergine en de kurkuma in de pan en bak voor 5 minuten. Voeg nu de groene linzen, de kikkererwten en het water toe.
  • Kook het geheel voor 30 minuten. Voeg nu de yoghurt toe en kook voor 5 minuten mee.
  • Nu gaan we de topping klaarmaken. Bak in de olijfolie de ui, munt en kurkuma voor 3 minuten.
  • Serveer de soep in kommen top met het mengsel en de yoghurt en optioneel wat dille.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*