Bagels

Bagels
Je kent vast de beroemde bagel wel. Het ontbijt broodje wordt steeds populairder en kun je bijna overal bestellen. Wist je dat je deze fantastische bagels ook heel makkelijk kunt maken in je eigen keuken? Ik leg het je stap voor stap uit.

 

Recept voor circa 10 bagels
Bereidingstijd 2 uur en 30 minuten

Benodigdheden:

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram gist
  • 20 gram suiker
  • 300ml handwarm water

Bereidingswijze:

1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 10 tot 15 minuten stevig door. Zelf heb ik een keukenmachine gebruikt en deze met een deeghaak voor 15 minuten laten kneden op de laagste stand.

2. Laat het deeg afgedekt op een warme plek voor een uur rijzen.

3. Verdeel het deeg in 10 stukken. Maak er bolletjes van en druk deze een klein beetje plat. Maak met je vingers een gat in het midden. Let op! Maak het gat ongeveer 3 a 4 centimeter in het midden anders wordt het gat te klein. Het deeg lijkt nu op donuts, de vorm van de bagel.

4. Laat de gevormde bagels voor 30 minuten rijzen.

5. Verwarm de oven voor op 220 graden.

6. Breng een pan met water aan de kook. Leg hier voorzichtig de bagel in en laat ze 30 seconden per kant koken. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Laat ze uitlekken en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

7. Bestrooi de bagels nu eventueel met een topping naar keuze. Ik gebruikte maanzaad en sesamzaad.

8. Bak de bagels in het midden van de oven voor 20 minuten.

Tips en weetjes:

Na het bakken zijn ze natuurlijk het allerlekkerst als ze nog warm zijn. Ik kan mij ook helemaal voorstellen dat je er niet gelijk 10 op kunt. Zelf vries ik de bagels in zo dat ik op een drukke werkdag er een uit de vriezer kan halen en ze kan oppiepen wanneer ik het lekker vind. Zelf verwarm ik het broodje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 7 minuten.

De bagels blijven 2 tot 4 dagen goed in de keukenkast. Let op! Bewaar je bagels op een donkere plek. Niet in de koelkast.
In de vriezer blijven de bagels maximaal 1 maand goed.

En natuurlijk is dit artikel niet compleet zonder wat tips over het beleggen van de bagel.
De volgende combinaties zijn perfect voor op jouw bagel.
- Gerookte zalm en roomkaas
- Eiersalade
- Avocado en ei
- Jam
- Pindakaas met banaan
- Roerei
- Als je mac donalds lekker vindt maak je de mc muffin na met ei, bacon, kaas en tomaat
- Roomkaas met komkommer



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *