Bananen poffertjes

Bananen poffertjes

Poffertjes gemaakt van banaan. Do I need to say more.. Dit was een van de beste ideeën ooit en wij gaan het zeker vaker maken. Heb je nog een paar bananen liggen? Maak dit recept en ik beloof je dat het je niet gaat teleurstellen.

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 100 gram kwark
  • 40 gram bloem
  • 1 ei
  • t snufje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 el boter
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze:

  1. Meng de kwark, bloem, ei, kaneel, bakpoeder en zout samen in een diep bord.
  2. Snij de bananen in dikke plakjes
  3. Dip de banaan in de kom met beslag en zorg dat de banaan omhult is met het mengsel
  4. Maak 1 el boter warm in een pan
  5. Bak de bananen poffertjes aan beide kanten tot dat deze lichtbruin zijn. Ik heb ze ongeveer voor 1,5 minuut per kant gebakken.
  6. Haal de bananen poffertjes uit de pan en serveer direct.

Tips:

Ik heb de poffertjes geserveerd met chocoladepasta. De chocoladepasta heb ik in een magnetron bestendig bakje gedaan en voor 30 seconden verwarmt in de magnetron zodat deze iets vloeibaarder is. Je kunt de poffertjes ook prima serveren met poedersuiker of stroop.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *