Basisrecept pasta maken

Basisrecept pasta maken

Mijn favoriete gerechten zijn vaak met pasta. Zo kan ik enorm genieten van een lekkere pasta bolognaise, pesto, carbonara etc. Om het toch nog extra speciaal te maken, maak ik vaak mijn eigen pastadeeg.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem type 00
  • 1 tl zout
  • 3 eieren
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Zeef de bloem en het zout in een berg op je werkblad.
  2. Maak een kuil in het midden.
  3. Breek de eieren in het midden van de kuil en voeg ook de olijfolie toe in de kuil.
  4. Meng nu het bloem met de natte ingrediënten en kneed het deeg goed door.
  5. Kneed voor minstens 15 minuten. En zorg dat je een soepel en elastisch deeg krijgt.
  6. Maak een bal van het deeg en bestuif deze met een beetje bloem. Pak het deeg in met plastic folie en laat deze rusten voor 30 minuten.
  7. Na 30 minuten kun je er pasta van maken door middel van een pasta machine. Mocht je deze nou niet hebben kun je het deeg ook dun uitrollen en snijden in lange repen.
  8. Laat de pasta voor 1 a 2 minuutjes koken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *