Overzicht Bbqen met Barefoot

Bbqen met Barefoot

In samenwerking met het Californische wijnmerk Barefoot mochten wij een bbq organiseren voor buren, vrienden en familie. Wat is er nou gezelliger als een leuke bbq. Omdat het wat frisjes buiten was hebben we al het lekkers binnen opgegeten met een heerlijk glas wijn van Barefoot. Hartverwarmend en super gezellig.

We gingen aan de slag met leuke recepten voor op de bbq. Zo maakte we onder andere heerlijke spareribs van de Barefoot Merlot. Het recept is zeker aan te raden en delen we dan ook graag met jullie. De sparerib is heerlijk mals en de marinade is heerlijk zoetig. Barefoot Merlot maak dit recept af door de spareribs marinade net een extra touch te geven.

Barefoot spareribs

Ingrediënten

  • 600 gram spareribs

  • 250ml Barefoot Merlot

  • 1 tl mosterd

  • 1 el honing

  • 1tl tijm

  • 1 tl paprika

  • 1 tl komijn

  • 2 el ketchup

  • 1 el sriracha

  • 2 el rode wijnazijn

Bereidingswijze

  • Marineer de spareribs met bovenstaande ingrediënten en laat voor minimaal 24 uur marineren.
  • Verwarm de bbq tot 120 graden, plaats de spareribs op het rooster en slow cook voor 3 uur.
  • Lak de spareribs elk uur met de overgebleven marinade.
  • Wanneer de spareribs klaar zijn verwarm je de bbq naar 200 graden en bak je ze kort aan beide kanten.

Recept video

Verder bakte we kip, maiskolven en hamburgers. Al met al een super geslaagde bbq. Tijdens het bbqen en het eten hebben we genoten van wat glazen Barefoot Merlot en Barefoot Pinot Grigio. Een zeer geslaagde bbq met goed gezelschap en lekkere wijn. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*