Overzicht Beef Bourguignon
beef bourguignon

Beef Bourguignon

Een heerlijk klassiek frans recept beef bourguignon. Afkomstig uit de regio Bourgogne. Een echt comfort food recept met rijke en diepe smaken. Het recept bestaat uit rundvlees, wijn, spek uien, wortelen, champignons en kruiden. Door de langzame bereiding komen de smaken helemaal tot zijn recht.

Beef bourguignon is lekker, en veelzijdig en kan gegeten worden met aardappelpuree, rijst, pasta of stokbrood. Lees je mee?

Beef Bourguignon

6

porties

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes van 5 cm

  • 200 g spekblokjes

  • 2 uien, fijngesneden

  • 4 wortelen, in stukjes van 2 cm

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 750 ml rode Bourgondische wijn

  • 500 ml runderbouillon

  • 3 eetlepels tomatenpuree

  • 2 laurierblaadjes

  • 4 takjes tijm

  • 250 g champignons, in plakjes

  • 2 eetlepels bloem

  • zout en peper naar smaak

  • boter en olie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Verhit de boter en olie in een grote braadpan. Bak de spekblokjes krokant en haal ze uit de pan, laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Bak het runderstoofvlees rondom bruin. Voeg indien nodig nog wat extra boter of olie toe.
  • Haal het vlees uit de pan.
  • Bak de uien en wortelen tot ze zacht zijn, voeg de knoflook toe en bak ook deze kort mee.
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan. Strooi de bloem over het vlees en roer goed door.
  • Voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes, tijm, bouillon en wijn toe. Breng aan de kook, laat het geheel 2 tot 3 uur sudderen op laag vuur.
  • Bak de champignons in een andere pan tot ze goudbruin zijn, voeg ze toe aan het vlees en laat nog 15 minuten op zacht vuur koken.
  • Breng de beef bourguignon op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes en tijm voor het serveren.

Notities

  • Serveer de beef bourguignon met aardappelpuree, rijst of stokbrood en een glas rode wijn. Eet smakelijk!

    Je kunt de beef bourguignon ook grover van structuur maken door de groenten en het vlees grover te snijden.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*