Bloemkool mac & cheese

Bloemkool mac & cheese

Mac & cheese maar inplaats van de macaroni gebruiken we deze keer bloemkool. Een heerlijke ovenschotel die je zo op tafel zet.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gram bloemkool
  • 3 theelepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 3 eetlepels bloem
  • 400 ml melk
  • 200 gram cheddar
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes. De stam van de bloemkool kun je ook mee snijden en prima eten. Snijd de ui fijn. Rasp ook alvast de cheddar.
  3. Breng water aan de kook in een grote pan en kook de bloemkool in 7 minuten. Zo is de bloemkool beetgaar. Giet de bloemkool af.
  4. Doe de olie in de pan en laat deze warm worden. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
  5. Voeg de bloem toe en zet het vuur laag. Zorg ervoor dat je de bloem 3 a 4 minuten mee bakt. Blijf roeren en zorg dat de bloem niet aanbrand.
  6. Voeg daarna de melk toe en laat de massa iets dikker worden. Roer het geheel hiervoor 4 a 5 minuten door. Haal de pan van het vuur en voeg de cheddar in kleine beetjes toe. Roer dit tot alle cheddar is gesmolten.
  7. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
  8. Voeg de bloemkool toe en roer dit door de saus.
  9. Pak een ovenschaal en doe hier het mengsel in. Strooi de chilivlokken over het mengsel en bak deze voor 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

    Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *