Mac & cheese maar inplaats van de macaroni gebruiken we deze keer bloemkool. Een heerlijke ovenschotel die je zo op tafel zet.
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 600 gram bloemkool
- 3 theelepels olijfolie
- 1 grote ui
- 3 eetlepels bloem
- 400 ml melk
- 200 gram cheddar
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bloemkool in kleine stukjes. De stam van de bloemkool kun je ook mee snijden en prima eten. Snijd de ui fijn. Rasp ook alvast de cheddar.
- Breng water aan de kook in een grote pan en kook de bloemkool in 7 minuten. Zo is de bloemkool beetgaar. Giet de bloemkool af.
- Doe de olie in de pan en laat deze warm worden. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
- Voeg de bloem toe en zet het vuur laag. Zorg ervoor dat je de bloem 3 a 4 minuten mee bakt. Blijf roeren en zorg dat de bloem niet aanbrand.
- Voeg daarna de melk toe en laat de massa iets dikker worden. Roer het geheel hiervoor 4 a 5 minuten door. Haal de pan van het vuur en voeg de cheddar in kleine beetjes toe. Roer dit tot alle cheddar is gesmolten.
- Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
- Voeg de bloemkool toe en roer dit door de saus.
- Pak een ovenschaal en doe hier het mengsel in. Strooi de chilivlokken over het mengsel en bak deze voor 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!