Bobotie op zijn Nederlands

Bobotie op zijn Nederlands

Hoe heerlijk is de afrikaanse bobotie. Ik beloof jullie dat ik binnenkort ook een receptje plaats van de enige echte bobotie. Echter vond ik het vandaag een goed idee om het eens te hebben over de wereldgerechten die je in de supermarkt ziet liggen. Los van dat het heel erg makkelijk kan zijn op een drukke avond en het wel prima smaakt.. Is het vooral erg duur voor niks.
Je kunt het namelijk makkelijk zelf. Hier dus mijn variatie op het wereldgerecht bobotie. Lekker op zijn Nederlands met appel dus. ;)

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram rijst
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 tl kerrie
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 appel
  • 1 groene paprika
  • 100 ml creme fraiche
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de appel en paprika in kleine blokjes. Snij de knoflook en ui fijn.
  3. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar en giet af.
  4. Verhit wat olie in een pan en fruit hier in de ui en de knoflook.
  5. Voeg het gehakt en de kruiden toe. Bak rul. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg nu ook de sperziebonen toe.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de creme fraiche en appel toe.
  7. Doe het mengsel in een ovenschaal.
  8. Klop de eieren los en giet dit over het mengsel heen.
  9. Zet de bobotie voor 20 minuten in het midden van de oven.
  10. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Meng de rijst met de rozijnen. Als je wil kan je de rozijnen van te voren ook even laten wellen in heet water.
  11. Serveer de rijst samen met de bobotie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *