Brioche brood lijkt misschien heel moeilijk om te maken. Maar ook dit brood heeft vooral heel veel tijd nodig. Makkelijk om te maken. En zelfs als je niet vaak bakt is een brioche brood iets wat je echt moet proberen.

Brioche brood

Brioche brood lijkt misschien heel moeilijk om te maken. Maar ook dit brood heeft vooral heel veel tijd nodig. Makkelijk om te maken. En zelfs als je niet vaak bakt is een brioche brood iets wat je echt moet proberen.
Totale tijd 2 uur 35 min
Gang lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram droge gist
  • 25 gram suiker
  • 30 gram boter
  • 2+1 2 eieren voor het deeg + 1 ei voor het bestrijken van het brood
  • 50 ml handwarme melk
  • 180 ml water

Instructies
 

  • Doe de gist bij de melk en roer door.
  • Meng het bloem met het zout en de suiker kort. Voeg nu de melk/gist mengsel, boter, 2 eieren, en het water toe. Mix of kneed het voor 10 minuten.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek in huis.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg het deeg op een werkblad die je hebt bestoven met bloem. Kneed het deeg kort door tot de lucht eruit is en het deeg soepel aanvult. Verdeel het deeg nu in 3 stukken.
  • Rol ieder stuk deeg uit tot een worst van ongeveer 20cm.
  • Maak de 3 delen nu aan een kant aan elkaar vast. Vlecht het deeg en maak ook de onderkant van het deeg aan elkaar vast.
  • Leg het brood nu voorzichtig op de bakplaat en bestrijk met een los geklopt ei.
  • Dek nu het deeg af en laat het weer een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het brood in 20 tot 25 minuten gaar.

Notities

Dit brood kun je ook maken zonder de vlecht techniek. Op de foto zie je een eenvoudigere variant. Hiervoor deel je het deeg op in bolletjes en bol je deze flink op. Leg ze in een cakeblik naast elkaar zodat ze tijdens het rijzen een geheel worden.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept