Vandaag maken we brood stengels. Een makkelijk recept die je in een handomdraai klaar maakt.
De brood stengels zijn het perfecte bijgerecht. Serveer de brood stengels bij de soep of op de borrelplank. Bestrooi met alles wat je lekker vindt en maak er een feestje van.

Recept voor 9 brood stengels
Bereidingstijd 1 uur en 30

Ingrediënten:

  • 125 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 4 gram droge gist
  • 20 ml water
  • 20 ml olijfolie + een paar druppels extra voor het besmeren van het brood.
  • Kruiden, kaas en zaden naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem met de gist. Voeg vervolgens het zout, olijfolie en water toe.
  2. Mix dit even kort met een mixer of spatel door. Stort dan het deeg op een bebloemd keukenblad. Kneed het nog kort door voor 1 a 2 minuten.
  3. Leg het deeg op een ovenplaat met bakpapier en vorm het in een rechthoek van ongeveer 14 bij 9 cm.
  4. Besmeer het brood nu met olijfolie en bestrooi met alles wat jij lekker vindt. Ik kies voor grof zeezout, maanzaad en sesamzaad.
  5. Laat het deeg nu een uur afgedekt rijzen op een warm plekje in huis.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Snij met een mes of een pizzasnijder het deeg in 8 repen.
  8. Bak de brood stengels voor 15 tot 20 minuten af in de oven. Dit is afhankelijk van hoe hard je oven gaat. Zijn ze goed gebruind en lekker crispy dan zijn ze goed.

1 Comment

  1. Kim februari 27, 2021 at 10:36 pm

    Oh dat is een leuk recept, dank je wel! Ook met Nigellazaad een aanrader denk ik!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *