Chicken alfredo pasta

Chicken alfredo pasta

Deze variatie op chicken alfredo heb ik afgelopen week gemaakt. Soms is een kom met pasta alles wat je nodig hebt om even echt te genieten. Go get that comfortfood.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 tl olie
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 4 plakjes bacon
  • 300 gram pasta
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 200 ml kookroom light
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl chili flakes
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 200 gram verse spinazie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de olie in een ruime hapjespan.
  2. Snijd de kip in stukjes en kruid deze met de italiaanse kruiden en voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de kip toe aan de pan. Bak de kip gaar. Haal de kip uit de pan.
  3. Doe de bacon in de pan en bak de bacon krokant. Haal de bacon uit de pan.
  4. Kook alvast de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen en giet deze af.
  5. Snijd de cherrytomaat door de helft.
  6. Bak in het vet van de bacon de knoflook lichtjes aan. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit 3 minuten mee. Laat de bloem niet bruin worden.
  7. Voeg de kookroom toe. Wanneer het begint te bubbelen zet je het vuur op laag en voeg je beetje bij beetje de parmazaanse kaas toe.
  8. Voeg wanneer de kaas goed in de saus is opgenomen de cherry tomaatjes, de spinazie en de chili toe. Kook voor een paar minuten tot de spinazie is geslonken.
  9. Voeg de pasta, kip en bacon toe aan de pan.

    Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *