Overzicht Chicken Marsala
Chicken Marsala

Chicken Marsala

Chicken Marsala is een Italiaans-Amerikaans recept wat gemaakt word met kipfilet, gebakken in een saus die bestaat uit Marsala wijn en champignons. Marsala wijn is afkomstig uit Sicilië en is een belangrijk ingrediënt in dit recept. De wijn is erg zoet en smaakt licht nootachtig, dit in combinatie met champignons, ui en knoflook maakt de smaak erg lekker.

Chicken Marsala wordt meestal geserveerd met pasta of aardappelpuree en is het perfecte recept om te serveren aan vrienden en familie. Dit recept valt goed in de smaak en is makkelijk te bereiden.

Chicken Marsala

4

porties

Ingrediënten

  • 4 kipdijfilets

  • 30 gram bloem

  • 1/2 theelepel zout

  • 1/4 theelepel peper

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 4 eetlepels boter

  • 1 ui, gesneden

  • 250 gram champignons, in plakjes

  • 100ml Marsala wijn

  • 100ml kippenbouillon

  • 20 gram gehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Meng Bloem, zout en peper in een kom.
  • Dep de kipdijfilet droog en haal ze door het bloem.
  • Verhit de olie in de pan en bak de kipdijfilets aan beide zijden bruin. Haal de kipdijfilets daarna uit de pan.
  • Voeg nu de boter toe aan de pan en bak de ui en champignons voor 5 minuten.
  • Voeg nu de Marsala wijn en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de saus 5 minuten op zacht vuur koken tot de saus wat is ingedikt.
  • Doe de kipdijfilets terug in de pan en kook het geheel voor 7 minuten. Als het goed is zijn de kipdijfilets nu volledig gaar.
  • Bestrooi met wat peterselie en serveer met pasta of aardappelpuree.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*