Het is winter. Dat betekend meestal guur en koud weer. Buiten regent het hard. Binnen staat de kerstboom stiekem nog ook al is kerst nu al een aantal dagen voorbij. Dit vraagt om een warm en cozy receptje. Vandaag maken we chili sin carne.
Chili sin carne
Course: HoofdgerechtenServings
2
servingsCooking time
35
minutesIngrediënten
1 ui gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngesneden
90 gram zongedroogde tomaten in reepjes
1 tl chilipoeder
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
150 gram vegetarisch gehakt
400 gram tomatenblokjes
200 gram kidneybonen
200 gram witte bonen
100 gram mais
1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Zet een pan op het vuur en verwarm hier de olijfolie in. Bak de knoflook en de ui kort aan. Voeg dan het vegetarische gehakt toe en de kruiden. Bak voor 5 minuten mee.
- Doe alle bonen in een zeef en spoel kort af. Voeg ze toe aan het gehaktmengsel.
- Voeg de zongedroogde tomaten en tomatenblokjes toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur.
- Serveer eventueel met wat rijst, brood en een beetje yoghurt.