Het is winter. Dat betekend meestal guur en koud weer. Buiten regent het hard. Binnen staat de kerstboom stiekem nog ook al is kerst nu al een aantal dagen voorbij. Dit vraagt om een warm en cozy receptje. Vandaag maken we chili sin carne.

Chili sin carne

Chili sin carne

Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 0,5 pot zongedroogde tomaten
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 0,5 blik kidneybonen
  • 0,5 blik witte bonen
  • 0,5 blik mais
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Hak de uien en de knoflook fijn
  • Zet een pan op het vuur en verwarm hier de olijfolie in. Bak de knoflook en de ui kort aan. Voeg dan het vegetarische gehakt toe en de kruiden. Bak voor 5 minuten mee.
  • Doe alle bonen in een zeef en spoel kort af. Voeg ze toe aan het gehaktmengsel.
  • Snij de zongedroogde tomaten fijn en voeg deze samen met de tomaten blokjes toe aan de pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Serveer eventueel met wat rijst, brood en een beetje yoghurt.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept