Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep
Chinese tomatensoep. Je hebt ze vaak in pakjes en zakjes, maar ze smaken echter nooit naar de variant die je bij de chinees krijgt. En laat die nou net zo lekker zijn. Vandaag heb ik een eigen variant gemaakt en hij is lekker...

Recept voor 4 kommen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kipfilets
  • 1 liter kippenbouillion
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 gram passata
  • 4 eetlepels appelmoes
  • Zout en peper
  • 100 gram vermicelli
  • 3 stengels lenteui

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak deze kort aan. Voeg de kippenbouillion toe en breng dit aan de kook. Leg vervolgens de kipfilets in de pan. En laat 15 minuten op laag vuur koken
  2. Haal de kip uit de bouillon en laat deze afkoelen. Zeef de bouillion en houd deze appart
  3. Zet een lege pan op het vuur en verwarm de eetlepels olijfolie. Doe de tomatenpuree in de pan en bak dit kort mee. Belangrijk blijf roeren. Roer vervolgens de bloem en de gembersiroop door de tomatenpuree en voeg een 100 ml van de bouillion aan de pan toe. Blijf nu roeren tot de bloem volledig is opgenomen en er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Voeg vervolgens de passata, appelmoes en de rest van de kippenbouillion hierbij.
  4. Laat dit 10 minuutjes zachtjes koken. Voeg naar smaak wat zout en/of peper toe en doe ook de vermicelli. in de pan.
  5. Pluk de kipfilet intussen uit elkaar met 2 vorken. Snijd ook de lente ui in reepjes en voeg dit toe aan de soep.
  6. Wacht vervolgens tot de vermicelli klaar is en serveer de soep.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *