Overzicht Chocolade muffins
Chocolade muffins

Chocolade muffins

Chocolade muffins wie houdt er niet van Een heerlijk zoet gebakje dat bij veel mensen geliefd is. De combinatie van chocolade en cake maakt deze muffin tot een heerlijke traktatie voor tussendoor.
Vandaag maken we een simpele variant die je snel op tafel zet. Verras jij je visite met deze heerlijke muffins?

Chocolade muffins

12

muffins

Ingrediënten

  • 150 gram bloem

  • 50 gram cacao

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 100 gram suiker

  • 2 eieren

  • 200 ml melk

  • 80 ml zonnebloemolie

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 100 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de muffin vormpjes alvast in je muffin bakblik.
  • Zeef de bloem, cacao en bakpoeder in een kom en voeg dan de suiker toe, meng dit alles goed.
  • In een andere kom, klop je de eieren los met de melk, zonnebloemolie en het vanille-extract.
  • Meng het natte en droge mengsel goed samen tot een beslag.
  • Roer de chocoladestukjes door het beslag.
  • Verdeel het beslag nu over de muffinvormpjes. Vul de muffinvormpjes maximaal tot 3 kwart.
  • Bak de muffins voor 20 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de muffins vervolgens volledig afkoelen voor je ze uit het bakblik haalt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*