Vandaag een recept voor citroen meringue taart. Heerlijk fris van smaak en een echte zomer topper.
Citroen meringue taart
Course: Tussendoortjes12
TaartpuntenIngrediënten
1 taartbodem
130 gram suiker
3 citroenen het sap en de geraspte schil
250 ml water
3 eidooiers
60 gram boter
50 gram maïszetmeel
3 eiwitten
80 gram poedersuiker
Bereidingswijze
- Meng het maïszetmeel met de suiker, citroensap en water in een pannetje. Zorg dat het sausje bind, wanneer het iets dikker wordt roer je de boter door het sausje heen.
- Laat de boter volledig smelten. Laat het sausje afkoelen en meng de geraspte citroenschil en de eidooiers er doorheen.
- Klop nu in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg in delen telkens wat poedersuiker toe.
- Vul nu de taartbodem met het citroenmengsel en vorm pieken met het opgeklopte eiwit boven op het mengsel.
- Verwarm de oven voor op de grill stand en zet de taart voor 6 tot 8 minuten onder de grill tot de meringue een klein beetje bruin kleurt. Geen oven met grill? Gebruik een crème brulee brander.