Overzicht Citroen meringue taart
Citroen merengue taart

Citroen meringue taart

Vandaag een recept voor citroen meringue taart. Heerlijk fris van smaak en een echte zomer topper.

Citroen meringue taart

Course: Tussendoortjes

12

Taartpunten

Ingrediënten

  • 1 taartbodem

  • 130 gram suiker

  • 3 citroenen het sap en de geraspte schil

  • 250 ml water

  • 3 eidooiers

  • 60 gram boter

  • 50 gram maïszetmeel

  • 3 eiwitten

  • 80 gram poedersuiker

Bereidingswijze

  • Meng het maïszetmeel met de suiker, citroensap en water in een pannetje. Zorg dat het sausje bind, wanneer het iets dikker wordt roer je de boter door het sausje heen.
  • Laat de boter volledig smelten. Laat het sausje afkoelen en meng de geraspte citroenschil en de eidooiers er doorheen.
  • Klop nu in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg in delen telkens wat poedersuiker toe.
  • Vul nu de taartbodem met het citroenmengsel en vorm pieken met het opgeklopte eiwit boven op het mengsel.
  • Verwarm de oven voor op de grill stand en zet de taart voor 6 tot 8 minuten onder de grill tot de meringue een klein beetje bruin kleurt. Geen oven met grill? Gebruik een crème brulee brander.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*