Overzicht Citroen pasta
Citroen pasta

Citroen pasta

Vandaag maken we deze heerlijke citroenpasta, met een paar eenvoudige stappen tover je dit heerlijke gerecht op tafel. Echt een van mijn persoonlijke favorieten. Smullen! Hier onder leg ik je uit hoe je deze citroen pasta maakt.

Citroen pasta

Recipe by SmullenmetLoesCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Cooking time

30

minutes

Citroen pasta met een heerlijke smaak. Je tovert deze pasta zo op tafel en iedereen gaat je achteraf vragen naar het recept. Beloofd ;).

Ingrediënten

  • 1 citroen (schil en sap)

  • 6 teentjes knoflook fijngesneden

  • 320 gram pasta

  • 150 ml slagroom

  • 3 el roomboter

  • 70 gram parmazaanse kaas geraspt

  • Zout en peper naar smaak

  • 1 el olie

Bereidingswijze

  • Kook de pasta al dente. Giet af en bewaar 50 ml pastawater.
  • Zet een grote hapjes pan op het vuur verhit hier in de olie. Bak nu de knoflook met de citroenschil voor 2 minuten.
  • Doe nu de slagroom erbij en breng zachtjes aan de kook. Roer de boter door de saus.
  • Voeg nu ook het pasta water en de pasta toe. Zet het vuur uit. Voeg de parmazaanse kaas toe en het citroensap. Schep het geheel goed door.
  • Serveer met peper en zout naar smaak en top af met een klein beetje extra parmazaan.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*