Vandaag maken we deze heerlijke citroenpasta, met een paar eenvoudige stappen tover je dit heerlijke gerecht op tafel. Echt een van mijn persoonlijke favorieten. Smullen! Hier onder leg ik je uit hoe je deze citroen pasta maakt.
Citroen pasta
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: MakkelijkServings
4
servingsCooking time
30
minutesCitroen pasta met een heerlijke smaak. Je tovert deze pasta zo op tafel en iedereen gaat je achteraf vragen naar het recept. Beloofd ;).
Ingrediënten
1 citroen (schil en sap)
6 teentjes knoflook fijngesneden
320 gram pasta
150 ml slagroom
3 el roomboter
70 gram parmazaanse kaas geraspt
Zout en peper naar smaak
1 el olie
Bereidingswijze
- Kook de pasta al dente. Giet af en bewaar 50 ml pastawater.
- Zet een grote hapjes pan op het vuur verhit hier in de olie. Bak nu de knoflook met de citroenschil voor 2 minuten.
- Doe nu de slagroom erbij en breng zachtjes aan de kook. Roer de boter door de saus.
- Voeg nu ook het pasta water en de pasta toe. Zet het vuur uit. Voeg de parmazaanse kaas toe en het citroensap. Schep het geheel goed door.
- Serveer met peper en zout naar smaak en top af met een klein beetje extra parmazaan.