Citroenkip met gesmoorde wortels en kerrie krieltjes

Citroenkip met gesmoorde wortels en kerrie krieltjes

Jaren geleden maakte mijn moeder voor de eerste keer heerlijke citroenkip.
Dit recept is altijd een favoriet gebleven. Dit weekend heb ik mij dan ook uitgesloofd om dit fantastische recept te maken. Samen met de gesmoorde wortels en kerrie krieltjes een volwaardige maaltijd. Ik deel daarom ook graag het recept met jullie.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 35 min

Ingrediënten:

Voor de citroenkip:

  • 350 gram kippendijen
  • 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 5 takjes tijm
  • peper en zout

Voor de gesmoorde wortels:

  • 50 gram roomboter
  • 200 ml water
  • 500 gram wortels

Voor de kerrie krieltjes:

  • Kerrie
  • Zout
  • geschilde krieltjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
  2. Leg de kippendijen in een ovenschaal en bestrooi het met zout en peper.
  3. Snijd de citroen en de knoflookteentjes in plakjes en verdeel ook deze over de kip, doe er nog wat olijfolie overheen.
  4. Leg de takjes tijm er op en laat de kip in het midden van de oven in 30 minuten gaar bakken.
  5. Schil intussen de wortels en doe ze in een grote pan met dikke bodem de roomboter. Wanneer de roomboter is gesmolten voeg dan ook het water toe. Breng dit aan de kook en laat dit 20 minuten garen. 
  6. Zet een hapjespan op het vuur en doe wat boter of olijfolie in de pan. Leg de krieltjes in de pan en bak deze samen met wat kerrie en zout in 10 minuten gaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *