Courgettelasagne met gehakt en tomatensaus

Courgettelasagne met gehakt en tomatensaus

Vandaag vervangen we de orginele lasagnebladen voor courgette. Hierdoor bevat het gerecht een stuk minder koolhydraten. Zelf vind ik deze lasagne echt een topper.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 theelepels oregano
  • 600 gram italiaanse roerbakgroente
  • 500 ml Passata
  • 2 courgettes
  • 40 gram geraspte kaas
  • 1 zakje bechamelsaus

Bereidingswijze:

  1. verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit olie in de pan en fruit de knoflook hier in aan. Voeg het gehakt en oregano toe en bak rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5min mee. Doe de passata erbij en laat 5 min mee pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak de bechamelsaus klaar zoals op de verpakking staat weergegeven. In mijn geval was dit met melk die ik samen met de poeder uit het zakje al roerend aan de kook moest brengen.
  3. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf linten van de courgette. Doe eerst een laagje tomatensaus in de ovenschaal met daarover een laagje bechamel en sluit dit af met een laagje courgette. Herhaal dit en eindig met een laagje tomatensaus. Strooi hier de geraspte kaas overheen en zet dit voor 20 min in de voorverwarmende oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *