Courgetti met gehaktballetjes

Courgetti met gehaktballetjes

Zin in een lekkere pasta die ook nog eens hartstikke gezond is. Maak deze courgetti met gehakt. Lekker, vullend en gezond.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram gehakt
  • 400 gram courgetti
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 200 ml passata
  • 30 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui fijn en hak de knoflook.
  2. Doe de helft van de ui en de knoflook bij het gehakt. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak toe.
  3. Kneed het gehakt en draai er gehaktballetjes van. Verhit de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan.
  4. Zet het vuur laag en bak de andere helft van de ui en knoflook vijf minuten.
  5. Schenk de passata erbij en breng dit aan de kook.
  6. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze in de passata nog 8 minuten koken.
  7. Zet een tweede pan op het vuur voeg ook hier een lepel olijfolie aan toe en bak de courgetti 3 minuutjes in de pan.
  8. Serveer de courgetti op een bord en leg hier de gehaktballetjes op. Top af met een beetje geraspte kaas.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *