De perfecte bolognese saus

De perfecte bolognese saus

By far mijn favoriete eten. Een heerlijke pasta bolognese. Ook al ben ik niet van Italiaanse afkomst en is het niet het officiële traditionele recept. Deze saus mag er zeker wezen. Ik kan dit iedere avond wel eten. Een tip.. maak wat meer. Deze saus kun je namelijk prima invriezen voor op de drukke avonden. Eet smakelijk!

Recept voor 8 personen
Bereidingstijd 2 uur en 15 minuten

Ingrediënten:

  • 2 grote wortelen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 grote witte ui
  • 120 gram pancetta
  • 6 teentjes knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • 2 tl olijfolie
  • 1 KG half om half gehakt
  • 250 gram passata
  • 250 ml rode wijn
  • 4 takjes rozemarijn
  • 10 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 750 gram tomatenblokjes
  • 500 ml water
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  • Snij de wortel,bleekselderij en ui in fijne blokjes of hak deze fijn met een keukenmachine. (let op hak het niet tot puree maar tot fijne stukjes.) Zet dit apart in een kom.
  • Snij de pancetta en de knoflook fijn.
  • Pak een grote diepe pan en verwarm hierin de olijfolie. Voeg hier de pancetta en de knoflook aan toe en bak dit voor 1 a 2 minuten aan.
  • Voeg vervolgens het wortel,bleekselderij en ui mengsel toe aan de pan en bak voor 15 minuten mee. (Let op: Blijf roeren! )
  • Voeg nu het half om half gehakt toe en roer tot dit rul is.
  • Voeg de passata toe en kook dit mee voor 2 a 3 minuten.
  • Voeg de wijn toe en kook dit voor 4 a 5 minuten mee.
  • Voeg alle kruiden toe aan de pan. Dit kun je doen door het fijn te hakken of door het in een bosje bij elkaar te binden en in een keer er in te leggen. (Ik zelf hak het fijn zodat al de kruiden in de saus kunnen blijven. Als je dat niet doet kun je de kruiden als de saus klaar is verwijderen en weggooien.)
  • Voeg nu de tomatenblokjes en het water toe aan de pan en roer dit door.
  • Laat dit langzaam koken voor 90 minuten op laag vuur.
  • Voeg de slagroom en parmezaan toe aan de pan. Voeg ook naar smaak zout en peper toe.

Tip:

Serveer de saus met jouw favoriete pasta of gebruik het bijvoorbeeld in een lasagne of gevulde courgette.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *