Deze zoete aardappel frietjes zijn the bomb. Heerlijk zoet, zout en crunchy te gelijk. Eigenlijk kun je ze bijna overal bij serveren. Maar hoe bak je deze zoete aardappel frietjes nou eigenlijk perfect?

1) Zorg dat je zoete aardappel frietjes niet te groot zijn.

Het beste is om je zoete aardappel frietjes zorg dat ze nooit dikker zijn dan 1,5 cm.
Je zult zien dat ze hierdoor veel makkelijker en sneller krokant worden. En die lekkere bite wil je zeker als je zoete aardappel friet eet.

2) Doe de aardappel frietjes in een grote kom en bedek met maizena.

Heel erg belangrijk! Deze stap word vaak vergeten maar zorgt wel voor de crunch. Door het om te schudden in wat maizena en daarna pas in de olie creeer je een soort laagje die in de oven snel kokrant wordt. De maizena kun je eventueel kruiden met de kruiden die jij lekker vindt.

3) Zorg dat alle zoete aardappel friet zijn eigen plekje op de bakplaat krijgt.

Als je de zoete aardappel frietjes ready zijn om de oven in te gaan is het belangrijk dat ze allemaal een eigen plekje krijgen. Zorg dus dat de friet zich niet opstapelt maar geef ieder afzonderlijk frietje een eigen plekje.

4) Tijd voor de oven.

Tijd om ze in de oven te doen. Zet ze voor 15 minuten in een oven van 200 graden. Na deze 15 minuten haal je de frietjes uit de oven en draai je frietjes om. Zet de frietjes opnieuw in de oven en bak voor 10 extra minuten of tot krokant. Dit kan per oven verschillen.

Zoete aardappel friet

De perfecte zoete aardappel friet

Deze zoete aardappel frietjes zijn the bomb. Heerlijk zoet, zout en crunchy te gelijk. Eigenlijk kun je ze bijna overal bij serveren. Maar hoe bak je deze zoete aardappel frietjes nou eigenlijk perfect?
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Snack
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 grote zoete aardappels
  • 1 el maizena
  • Kruiden die jij lekker vindt
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de zoete aardappels in frietjes van maximaal 1,5cm dik.
  • Doe de zoete aardappel friet in een kom en mix met de kruiden en de maizena.
  • Verspreid de frietjes over een bakplaat en zorg dat ze niet overlappen.
  • Sprenkel nu de olijfolie over de frietjes.
  • Bak voor 15 minuten, draai de frietjes om en bak voor nog 10 minuten of tot krokant.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept