Hoe hou je je pasta salade heerlijk vers? Ik leg het je uit, met de tip om je pasta salade dagen lang heerlijk te houden.


Pasta salade is super makkelijk om voor te bereiden. Wanneer je het even druk hebt bereid je het zo de avond van tevoren voor. Wanneer je honger hebt haal je het uit de koelkast. And you’re ready to eat. Maar het probleem bij pasta salade is dat het na een tijdje droger wordt en minder smaak heeft. De pasta absorbeert alle dressing en de salade verliest zijn frisheid. Natuurlijk smaakt het nog steeds oké, maar het is toch minder lekker. Gelukkig bestaat er een trucje dat je pasta salade net zo fris houd als op de dag dat je de pasta salade gemaakt hebt. Dit is hoe je het doet.

De tekst gaat verder onder deze afbeelding.

Pasta salade

Geef je pasta salade twee keer dezelfde dressing.

De tip om je pasta salade net zo goed te maken is om je pasta salade twee keer een dressing mee te geven. De eerste keer geef je de pasta salade als hij nog warm is zijn eerste rondje dressing. In deze ronde absorbeert je pasta de dressing.

De tweede keer dat je de pasta salade een ronde dressing geeft is wanneer je hem serveert. Je kunt de dressing in een apart bakje bewaren. Wanneer je de pasta salade dan serveert doe je de tweede laag dressing over je salade heen. Denk je nu, twee keer dressing? Dat is wel heel veel.. Beide keren gebruik ik de helft van de dressing die ik normaal in een keer over mijn pasta salade zou doen. Hier door gebruik je niet meer dressing dan normaal.

Nog meer tips voor je go ahead pasta salade?

Laat de spinazie uit je pasta salade tot op het laatste moment. Wanneer je de spinazie pas op het moment toe voegt, als je de salade serveert blijft je spinazie lekker knapperig.

Omzeil recepten met zachte kazen of vervang ze door een hardere variant. Meestal wordt een zachte kaas helemaal opgenomen door de dressing. Terwijl een harde kaas je pasta salade juist fris houdt.

Nu ben je helemaal ready om je favoriete pasta salade te maken.

Bron: thekitchn Beeld: Pexels

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.