homemade dumplings

homemade dumplings

De laatste tijd zijn dumplings echt een favoriet bij mij. Makkelijk te vullen met alles wat je je kunt bedenken. Wij kozen deze keer voor de combinatie met gehakt, knoflook, paksoi en een klein beetje ketjap. Wist je dat je deze dumplings hartstikke makkelijk zelf maakt?

Deeg dumplings

Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 32 stuks

Ingrediënten
  

  • 300 gram bloem
  • 200 ml warm of kokend water

Instructies
 

  • Meng de bloem met het water tot een bol soepel deeg. Zelf deed ik dit met een mixer met deeghaken.
  • Rol de bol deeg in vershoudfolie en laat dit voor 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Notities

Het maken van het deeg kan ook met de hand.
Mix dan het bloem met het water door elkaar met een vork.
Kneed het verder met de hand tot een bol. (Let op! Het water kan nog erg heet zijn. Gebruik bij deze techniek liever goed warm water in plaats van kokend water.)

Mengsel voor in de dumplings

Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 32 porties

Ingrediënten
  

  • 200 gram gehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote paksoi
  • 2 el ketjap

Instructies
 

  • Pel en snipper de knoflook. Snij de paksoi fijn.
  • Verwarm in een pan een eetlepel olie of boter en voeg de knoflook toe bak deze kort aan. Bak het gehakt rul. Voeg de paksoi toe en de ketjap toe en roerbak dit voor 5 minuten mee.
  • Laat het mengsel afkoelen.

Dumplings

Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 32 stuks

Ingrediënten
  

  • Deeg voor de dumplings
  • Afgekoeld gehaktmengsel
  • 3 el olie
  • 100 ml water

Instructies
 

  • Verdeel het deeg in 32 gelijke bolletjes en rol deze plat tot een rond vel.
  • Pak een rond velletje in je handpalm en leg in het midden een beetje mengsel. Maak de randjes vochtig met een beetje water en vouw deze dicht.
  • Wanneer alle dumplings zijn gevouwen verwarm je de olie in een pan. Bak hierin de dumplings in 3 minuten aan de onderkant goudbruin.
  • Voeg het water toe aan de pan en laat dit voor 10 minuten met de deksel op de pan stomen.
  • Haal de dumplings uit de pan.

Notities

Serveer de dumplings eventueel met wat sojasaus. Dit is een erg goede combinatie.
Hierboven zie je een aantal technieken hoe je dumplings kan vouwen.
Dit filmpje komt van Youtube en is van Wei’s Red House Kitchen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *