Eenpansgerecht met spitskool en gehakt

Eenpansgerecht met spitskool en gehakt

Koken is leuk. Maar de afwas vind ik altijd verschrikkelijk. Een ontplofte keuken met pannen, spatels en kruiden we kennen het allemaal wel. Dat doen we vandaag dus even anders. Een heerlijk eenpansgerecht met spitskool en gehakt. Eet smakelijk!

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gram spitskool
  • 250 gram gehakt
  • 6 aardappels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 600 ml runderbouillon (1 runderbouillonblokje opgelost in 600 ml kokend water)
  • 1 tl zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de spitskool in reepjes. Schil de aardappel en snijd in gelijkmatige kleine blokjes en snipper de knoflook.
  2. Zet een pan op het vuur en verhit hierin een klein beetje olie of boter.
  3. Bak het gehakt samen met de knoflook, paprikapoeder, karwijzaad en peper rul.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuut mee.
  5. Voeg de spitskool toe en roerbak deze voor 3 minuten mee.
  6. Voeg de runderbouillon en de aardappel toe en laat voor 20 minuten koken. Roer het gerecht tussentijds af en toe door.
  7. Serveer het gerecht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *