Eenpansgerecht romige karbonade met groente

Eenpansgerecht romige karbonade met groente

Gemak in de keuken. Lekker koken uit 1 pan. Dat scheelt niet alleen een hoop afwas maar is ook makkelijk om je aandacht bij te houden. Dit gerechtje kan bijna niet mislukken. Heerlijk simpel en lekker. Smullen!

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram schouderkarbonade
  • 3 wortels
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 150 ml slagroom
  • 1 groente bouillon blokje
  • 1 el maïzena
  • 300 ml water
  • 1 el olie

Bereidingswijze:

  1. Snij het bot uit de karbonade en snij het vlees in reepjes. Schil de wortels en snij ze in schijfjes. Snij ook de prei in ringen. Snij de champignons in plakjes of fijn (net wat jij het lekkerst vindt.).
  2. Verhit wat olie in de pan. Bak de reepjes karbonade voor 3 minuten. Haal de karbonade reepjes uit de pan. Bak de wortel in het overgebleven vet voor 6 minuten.
  3. Voeg de champignons toe en bak dit mee voor 3 minuten.
  4. Voeg vervolgens ook de prei toe en bak deze voor 2 minuten mee.
  5. Voeg de karbonade, 300 ml water, het bouillonblokje en de slagroom toe. Breng aan de kook en laat pruttelen voor 10 minuten. Meng de maïzena met een klein beetje water en giet dit bij het mengsel. Roer net zo lang tot de massa wat dikker is geworden.
  6. Serveer op vier borden. Eventueel zou je het ook kunnen serveren met wat aardappelen. Dat maakt het wel wat minder een eenpansgerechtje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *