Ei muffins

Ei muffins

Ei muffins. Lekker voor de lunch, het ontbijt, of als tussendoortje. Bovendien is dit receptje echt heel erg makkelijk en budgetproof. Ik gebruik namelijk alle restjes groente die ik nog over heb in mijn koelkast.

Ei muffins

Totale tijd 30 min
Gang lunch, Tussendoortje
Porties 10 muffins

Ingrediënten
  

  • 5 eieren
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 6 roosjes broccoli
  • 50 gram spinazie
  • 30 gram spekblokjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pak een muffin vorm en vet deze in.
  • Breek de 5 eieren in een kommetje en klop deze door elkaar. Voeg evt naar smaak wat zout en peper toe.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verdeel de spinazie, broccoli, ui, paprika en spekblokjes over de muffinvormpjes.
  • Verdeel nu het ei over de muffinvormpjes.
  • Bak de ei muffins in 15 minuten gaar. Check na 15 minuten even met een satéprikker of heel het ei gestold is. Is dit bij jou nog niet het geval? Plaats ze dan nog een paar minuutjes langer in de oven.

Notities

Heb jij andere groente over in de koelkast? Geen probleem maak er je eigen variatie op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *