Flensjes met nectarine en jam

Flensjes met nectarine en jam

Deze heerlijke flensjes met nectarine en jam zijn echt een traktatie. Los van dat het er fantastisch zomers uit ziet is het ook echt een lekkere combinatie.

Recept voor 4 personen
50 minuten

Ingrediënten:

  • 200 ml melk
  • 80 gram bloem
  • 1 ei
  • 35 gram fijne suiker
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 6 nectarines
  • 4 el suiker
  • 5 el limoensap
  • Boter om in te bakken
  • Griekse yoghurt en aardbeien jam voor de garnering

Bereidingswijze:

  1. Maak het flensjes beslag door de melk, bloem, ei, suiker en roomboter goed met elkaar door te mixen. Zet het flensjesbeslag aan de kant.
  2. Snij de nectarine in partjes. Verwarm een pan en doe hier een klein beetje boter in. Wanneer de boter goed is gesmolten voeg je hier de nectarines aan toe. Bak de nectarine 3 minuten aan iedere kant. Zet het vuur nu laag en voeg de limoensap, suiker en een scheutje water toe. Laat voor 10 minuutjes op laag vuur koken en blijf voorzichtig roeren. Je zult zien dat je een soort stroop achtige substantie krijgt. Zet de pan apart.
  3. Pak nu het flensjes beslag. Verwarm een pan verhit hier een klein beetje boter in. Bak telkens van een kleine hoeveelheid van het beslag een flensje.
  4. Vouw de flensjes op en leg ze op een bord. Garneer met de nectarine, de stroop, Griekse yoghurt en aardbeien jam.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *