Foe yong hai

Foe yong hai

Natuurlijk kent iedereen de foe yong hai van de nederlandse chinees wel. S'avonds laat thuis of heerlijk op een feestje iedereen eet het wel eens. In deze foe yong hai voegen we wat meer groente toe. In een handomdraai klaar en ook heel erg lekker.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • olie om te bakken
  • 250 ml passata
  • 150 ml groente bouillon
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 4 el gembersiroop
  • 300 gram julienne wortel
  • 2 prei
  • 200 gram champignons
  • 8 eieren
  • 10 gram suiker
  • 1 el maizena opgelost in 2 el water

 

Bereidingswijze:
1. Snipper de ui en knoflook, snij de prei in ringen en snij de champignons fijn. Als je het lekker vindt kun je de champignons ook in kleine plakjes laten.
2. Fruit de ui, knoflook en gemberpoeder aan in de pan. Voeg de passata, bouillon, gembersiroop, suiker en tomatenblokjes toe. Laat voor 15 minuten koken.
3. Dik de saus in met de maizena opgelost in water.
4. Bak in een andere pan de wortel, prei en champignons voor 5 minuten aan. Kluts de eieren los en schenk dit in de pan. Bak de omelet voor 4 minuten aan iedere kant. Ik breek de omelet hierna in stukjes met mijn spatel. Vindt jij het lekkerder om wat grotere stukken te hebben dan doe je dit niet.
5. Serveer de omelet met de saus. Als bijgerecht hebben wij rijst en zure komkommer gegeten.

 

Tip! Varieer ook eens met andere groente. Je zult zien dat dit recept hartstikke veel mogelijkheden heeft. Hou je echt van zoet en wil je het iets minder gezond maken? Voeg dan in plaats van passata ketchup toe.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *