Frisse perziksalade met mozzarella en ham

Frisse perziksalade met mozzarella en ham

Afgelopen zondag hebben wij bij mijn vader en moeder thuis gegeten.Onze familie houdt ontzettend veel van koken. Ik heb het dus zeker niet van een vreemde.Deze prachtig frisse salade is lekker en gezond. Geserveerd door mijn vader maar ik ga hem zeker nog vaker maken!

Frisse perziksalade met mozzarella en ham

Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 perziken
  • 3 plakken parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • 1 halve krop sla
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • snufje zout en peper


Hoe maak je het?

  1. Halveer de perziken en verwijder de schil en de pit. Snijd de perziken in partjes.
  2. Snijd de plakken parmaham en de mozzarella in stukjes. 
  3. Was de sla en maak deze droog
  4. Rooster de pijnboompitten goudkleurig
  5. Maak een dressing van olie, citroensap, honing en voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Meng de sla met de dressing en serveer deze samen met de perzik, ham, pijnboompitjes en mozzarella in een kom of op twee borden.

Smakelijk eten!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *