Een frittata is een uit italië afkomstig gerecht. Het is een soort omelet gebakken in de oven. Een super snelle en gemakkelijke maaltijd. Frittata met spinazie en feta is een gezonde optie en zit vol met eiwitten en groente. Je kunt de frittata ook makkelijk van te voren maken en meenemen als lunch.
Fritatta met spinazie en feta
Ingrediënten
6 grote eieren
200 gram verse spinazieblaadjes, gehakt
50 kopje verkruimelde feta-kaas
1 gehakte ui
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de olijfolie in een overbestendige pan. Voeg de ui toe en bak deze 2 minuten.
- Voeg de knoflook en spinazie toe en bak 2 minuten mee.
- Klop de eieren in een middelgrote kom en breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel over de groente.
- Bestrooi met de feta-kaas.
- Bak de frittata in de oven voor 20 minuten.
- Haal de pan uit de oven en laat de frittata voor 10 minuten afkoelen, serveer direct of snijd in stukken voor later.