Gehaktballetjes in zoete saus

Gehaktballetjes in zoete saus

Ooooh wat ruikt het lekker. Dat is de reactie die mijn vriend gaf toen ik achter het fornuis deze heerlijke gehaktballetjes stond te bereiden.
Het kost haast geen moeite en het is het ook nog eens meer dan waard.
Deze gehaktballetjes in zoete saus zijn ook makkelijk te bereiden voor een feestje of gewoon als hoofdgerecht met rijst en groente.

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 grote uien
  • 100 ml azijn
  • 200 ml ketchup
  • 2 el ketjap
  • 50 gram basterdsuiker
  • 30 gram boter
  • 3 tl sambal

Bereidingswijze:

  1. Voeg het gehakt, de gemberpoeder, peper, zout, knoflookpoeder, paneermeel en het ei samen in een kom en kneed goed door.
  2. Maak van het gehakt kleine evengrote gehaktballetjes.
  3. Smelt 30 gram boter in een ruime hapjespan.
  4. Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en bak deze gaar.
  5. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet apart.
  6. Snij de ui in halve ringen.
  7. Bak in het vet van de gehaktballetjes de uien glazig.
  8. Voeg nu de azijn, ketchup, ketjap, sambal en basterdsuiker toe.
  9. Laat dit voor 3 minuutjes koken.
  10. Voeg de gehaktballetjes toe en roer door de saus.
  11. Serveer het in een kom met prikkertjes voor een feestje. Of met rijst en groente voor een avondmaaltijd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *