Gehaktbroodjes

Gehaktbroodjes

Yam, gevulde gehaktbroodjes. Een zelfgebakken gehaktbroodje met heerlijke kruiden en kaas. Echt even een verwenmomentje. Met dit recept maak je maar liefst 10 van deze heerlijke broodjes. Genieten! Eet smakelijk.

Recept voor circa 10 gehaktbroodjes
Bereidingstijd 2 uur

Benodigdheden:

  • 350 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 5 gram zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 200 gram gehakt
  • 1 tl peper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 tl knoflooksaus per broodje
  • 1 ei

Bereidingswijze:

  1. Voeg de bloem, gist, zout, zonnebloemolie en melk samen in een kom. Kneed alle ingrediënten voor 15 minuten met een keukenmachine of met de hand.
  2. Dek het deeg af en laat het een uur rijzen op een warme plek.
  3. Meng het gehakt met de kruiden en een fijn gesneden rode peper en bak dit in 1 eetlepel olie rul in de pan. Snijd de paprika courgette en uien fijn en voeg dit toe bij het gehakt en roerbak voor 5 minuten mee. Laat het mengsel afkoelen.
  4. Maak van het deeg 10 gelijke bolletjes van ongeveer 55 gram.
  5. Druk het deeg bolletje voorzichtig plat vul het met 1 tl knoflook saus, 1/4 de plakje cheddar en het gehaktmengsel. Sluit het bolletje door alle kanten naar boven te vouwen en druk nogmaals plat. (Is de vouwtechniek niet duidelijk kijk hieronder even naar het filmpje.)
  6. Klop een ei los en bestrijk de broodjes. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze voor 12 minuten in het midden van de oven af.

Tips!
Niet zoveel kruiden in huis. Varieer met de kruiden die je wel al hebt.
Restjes groente over? Gebruik ze in je mengsel. Maak er jouw eigen gehaktbroodjes van.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *