Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk soepje met een vers stokbrood en een tzatziki dip tijdens deze koude dagen? Ik kan mij zo snel even niks bedenken. Plof lekker op de bank met een foute kerstfilm en een dekentje en geniet van deze heerlijke soep met tzatziki dip.

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 40 minuten

Disclaimer: In dit artikel maak ik gebruik van een gekregen product namelijk Gkazas olijfolie. Wil jij deze ook graag gebruiken? Vraag nu je gratis blikje (50ml) olijfolie aan via deze link.

Ingrediënten voor de soep:

  • 600 gram tomaten
  • 6 teentjes knoflook
  • 500 ml groente bouillon
  • 6 eetlepels Gkazas olijfolie
  • Optioneel 40 gram chorizo

Bereidingswijze soep:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de tomaten door de midden. Leg deze met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Leg ook de ongepelde teentjes knoflook in de ovenschaal.
  3. Giet de Gkazas olijfolie over de tomaten en knoflook. Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven.
  4. Haal de schil van de tomaten en knijp de teentjes knoflook uit. Leg de gepelde tomaten en de knoflook in een pan en giet de bouillon erbij.
  5. Breng de soep aan de kook en laat 5 minuutjes koken.
  6. Pureer het geheel nu glad met een staafmixer.
  7. Verdeel de soep over 2 kommen. Top eventueel af met in reepjes gesneden chorizo.

Ingrediënten tzatziki:

  • 250 ml griekse yoghurt 10% vet
  • Een kwart komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje munt
  • 1 tl citroensap
  • 1 scheutje Gkazas olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze tzatziki:

  1. Rasp de komkommer fijn. Snipper de knoflook. Haal de blaadjes munt van het takje en snij fijn.
  2. Meng de Griekse yoghurt met de rest van de ingrediënten.
  3. Serveer de tzatziki met een vers gebakken stokbrood.

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *