Gevulde linzensoep

Gevulde linzensoep

Linzensoep. Zo ontzettend lekker. Ik ben dol op linzen. Ik heb deze soep aangevuld met nog veel meer lekkere groentes en het is echt een feestje om te eten. Vegetarisch, budgetproof en een echt goed gevulde maaltijd.

recept voor 4 goed gevulde kommen
Bereidingstijd 45 minuten

Benodigdheden:

  • 1 tl olie
  • 1 grote ui
  • 5 grote wortels
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 450 ml passata
  • 1 laurierblad
  • 1 tl tijm
  • 375 gram linzen (ik gebruikte hiervoor hak linzen)
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Ter garnering en optioneel: rozemarijn, tijm of andere verse kruiden.

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en knoflook en snij de wortel in kleine plakjes.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan en bak hier in de ui knoflook en wortels voor 5 tot 7 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuut mee.
  4. Voeg de passata, laurierblad en tijm toe en kook dit voor 2 minuten.
  5. Voeg nu de groentebouillon toe en laat dit voor 25 minuten op laag vuur koken.
  6. Voeg de linzen toe en kook deze mee voor 7 minuten mee.
  7. Serveer de soep in kommen en voeg eventueel wat verse kruiden toe.

Tip:
Ik gebruik zelf hak linzen omdat deze ontzettend handig zijn en je deze maar heel kort mee hoeft te koken.
Gebruik jij gedroogde linzen? Week deze dan eerst een half uur in koud water en spoel goed af. Voeg de linzen toe bij punt 4 en kook de soep in plaats van 25 minuten 35 minuten en roer om de 5 minuten de soep goed door.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *