Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes

 

Deze gingerbread koekjes stonden al heel lang op mijn lijstje om te maken. Nu het weer kouder wordt en we steeds dichter bij kerst komen (het is gelukkig al bijna december) moest ik ze gewoon maken. Het resultaat is geweldig.

Recept voor 20 koekjes
Bereidingstijd 1 uur en 30 minuten

Wat heb je nodig:

  • 325 gram bloem
  • 135 gram stroop
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Decoratiestiften Dr. Oetker of iets waar je de koekjes mee kunt versieren.
  • Een uitsteekvormpje in de vorm van een gingerbread koekje.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Mix de boter met de suiker met de mixer.
  3. Voeg nu de kruiden, het snufje zout en de stroop toe. En mix kort door.
  4. Voeg nu de bloem toe en mix tot een egaal deeg.
  5. Verpak nu het deeg in wat folie en laat het een uur rusten in de koelkast.
  6. Strooi een beetje bloem op je aanrecht en rol het deeg uit tot de dikte van ongeveer een halve centimeter. Steek de koekjes uit met de uitsteker. Herhaal tot dat je deeg op is.
  7. Leg de koekjes op wat bakpapier op een bakplaat en schuif in de oven.
  8. Bak de koekjes in 12 minuten gaar en laat ze afkoelen.
  9. Versier de koekjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *