Overzicht Griekse kipgehaktballetjes
Griekse gehaktballetjes

Griekse kipgehaktballetjes

Griekse kipgehaktballetjes zijn mega makkelijk om te maken en perfect als bijgerecht of hoofdgerecht. Dit gerecht is heerlijk van smaak en doet je gelijk denken aan een heerlijke vakantie in Griekenland.

Voor het recept meng je kipgehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel, oregano, komijn, zout en peper in een kom. Vervolgens rol je er gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal.

Deze gehaktballetjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Kipgehakt is namelijk magerder dan varkensgehakt en daardoor een betere keuze als je op je gezondheid let. Ook de kruiden in dit gerecht, zoals oregano en komijn, hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Zo kan oregano helpen bij het bestrijden van ontstekingen en heeft komijn een gunstig effect op de spijsvertering.

In dit gerecht combineren we kruiden waardoor er een authentiek Griekse smaak naar boven komt. Deze Griekse kipgehaktballetjes zijn perfect voor elke gelegenheid, is het nu je avondmaal of onderdeel van een feestelijk buffet. Deze balletjes doen het altijd goed. Wij serveren deze balletjes altijd met een Griekse salade en pita broodjes. Maar het is ook heel erg lekker bij rijst en groenten.

Pas het recept ook eens aan naar eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld eens wat feta kaas of gehakte tomaten toe aan het gehaktmengsel. Of serveer de gehaktballetjes met tzatziki voor een extra Griekse touch. Deze kipgehaktballetjes zijn een heerlijk en gemakkelijke manier om te genieten van de smaken van Griekenland in je eigen keuken. Haal het zonnetje in huis en ga aan de gang met deze heerlijke kipgehaktballetjes.

Griekse kipgehaktballetjes

20

gehaktballetjes

40

minutes

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt

  • 1 ui, fijngehakt

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 ei

  • 60 g paneermeel

  • 2 tl gedroogde oregano

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1 tl zout

  • 1 tl peper

  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
  • Meng het gehakt, ui, knofloook, ei, paneermeel, oregano, komijn, zout en peper in een kom. Kneed het geheel goed door elkaar.
  • Maak nu kleine gehaktballetjes van het gehakt.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur tot ze een mooi kleurtje krijgen dit duurt ongeveer 4 minuten.
  • Leg de gehaktballetjes op de bakplaat en bak ze in de oven voor 12 minuten.

Probeer deze 5 recepten voor gehaktballetjes van andere foodbloggers ook eens uit:

  1. Gehaktballetjes met tomatensaus – https://www.leukerecepten.nl/recepten/gehaktballetjes-met-tomatensaus/
  2. Indonesische gehaktballetjes – https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R8288/indonesische-gehaktballetjes
  3. Zweedse gehaktballetjes – https://www.culy.nl/recepten/zweedse-gehaktballetjes/
  4. Gehaktballetjes in roomsaus – https://www.solo.be/nl/recepten/gehaktballetjes-in-roomsaus/
  5. Gehaktballetjes in currysaus – https://www.elle.be/nl/136676-gehaktballetjes-currysaus-recept.html

Of serveer mijn recept voor tzatziki bij deze heerlijke Griekse kipgehaktballetjes:
https://smullenmetloes.nl/2023/03/29/griekse-tzatziki/

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*