Griekse kippensoep

Griekse kippensoep

Een heerlijke Griekse kippensoep met een vulling van ei en rijst.
Deze soep heeft een prachtige kleur. Ik ga hem ook zeker onthouden voor Pasen. Ook al duurt dat nog heeeeel erg lang. Deze soep is lekker in de zomer maar ook zeker in de winter. Genieten.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 tl olie
  • 1 ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 60 gram rijst
  • 3 eieren
  • 150 gram kipfilet
  • 2 citroenen

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui in blokjes en kook de kip vast gaar. Zet de kip appart.
  2. Kook nu ook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
  3. Verhit de olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de kippenbouillion toe.
  4. Pak een glas en doe hier de eieren in. Klop de eieren even los.
  5. Giet het mengsel langzaam in de al kokende bouillion en blijf roeren met een garde.
  6. Pluis de kip en voeg deze toe aan de soep.
  7. Rasp de citroenschil en voeg deze samen met het citroensap uit de citroen toe aan de soep. Roer nu ook de rijst door de soep heen.
  8. Serveer de soep in een diep bord of in een kom.

    Tip: Serveer de soep met wat schijfjes citroen en wat verse kruiden.
    Om een wat vollere soep te krijgen kun je ook schijfjes wortel en/of feta toevoegen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *