Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep

De welbekende Groninger mosterdsoep. Het favoriete soepje hier in huis. Lekker en erg makkelijk om te maken. Deze soep heeft een prachtige gele kleur. Extra feestelijk voor op tafel. Dit soepje eet je als voorgerecht, diner of lunch.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten:

  • 40 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 5 eetlepels Groninger mosterd
  • 250 gram spekjes
  • 2 preien

Bereidingstijd:

  1. Bak in een hapjespan de spekjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Laat de boter smelten in een soeppan.
  3. Voeg de bloem toe en bak dit voor 5 minuten mee. Laat de bloem niet bruin kleuren.
  4. Voeg de kippenbouillon toe en roer de soep goed door.
  5. Snijd de prei in ringen voeg 2/3 van de prei toe aan de soep en hou het andere deel apart.
  6. Breng aan de kook en laat voor 5 minuten koken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Voeg de Groninger mosterd toe en roer deze door de soep.
  9. Schenk de soep over 4 kommen en garneer met spekjes en prei.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *