Hartige taart met snoeptomaatjes

Hartige taart met snoeptomaatjes

Hoe geweldig ziet deze hartige taart eruit? Perfect voor op een heerlijke lente dag. Vegatarisch, smaakvol en echt een feestje voor op tafel.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 5 vellen deeg voor hartige taart
  • 5 eetlepels olie (ik gebruik zelf kokosolie)
  • 500 gram zoete aardappel
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 300 gram snoeptomaatjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 75 gram geitenkaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi het deeg voor de hartige taart. Vet je taartvorm in. Bedek de taartvorm met het deeg.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Kook de zoete aardappel in 10 min gaar. Giet af en stamp tot puree. Doe eventueel een beetje peper door de puree voor extra smaak.
  3. Snijd de uien in halve ringen en halveer de tomaatjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de koekenpan en bak de knoflook, ui, oregano en tijm 5 minuten op laag vuur.
  4. Verdeel de puree over de taartbodem doe vervolgens het knoflook ui mengsel boven op de puree. Verkruimel de geitenkaas boven de taart en leg vervolgens de tomaatjes bovenop.
  5. Bak de hartige taart voor 30 minuten in de oven.

    Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *