Hartige taart met zoete aardappel, geitenkaas, biet en peer.

Hartige taart met zoete aardappel, geitenkaas, biet en peer.

Deze hartige taart met zoete aardappel, geitenkaas, peer en biet is echt een feestje op tafel. Door al het zoet te combineren met de hartige geitenkaas heb je echt een heerlijk gerecht. Deze hartige taart gaan wij zeker vaker maken.

 

4 personen
Bereidingstijd 45 min

 

Ingrediënten:

 

  • 400 gram zoete aardappel
  • 5 vellen bladerdeeg voor hartige taart
  • 2 peren
  • 75 gram geitenkaas
  • 400 gram rode bieten in schijfjes (ik kocht ze uit blik van bonduelle.)

 

Bereidingswijze:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi alvast de vellen bladerdeeg. Vet een taartvorm van ongeveer 24cm in en bekleed met het bladerdeeg.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in gelijke stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de zoete aardappel in 15 min gaar. Giet de zoete aardappel af en stamp tot puree breng evt op smaak met een beetje peper.
  3. Snij de peer en geitenkaas in dunne plakjes.
  4. Vul de taartvorm met de zoete aardappelpuree, peer, geitenkaas en de bieten.
  5. Bak de taart voor 30 min midden in de voorverwarmde oven.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *