Heerlijk gekruide focaccia

Heerlijk gekruide focaccia

Een heerlijk vers gebakken gekruide focaccia. Echt top als je het mij vraagt. Niks ruikt lekkerder dan een brood warm uit de oven. Deze focaccia is ook nog eens mega makkelijk om te maken. Heerlijk bij de soep of de salade.

Recept voor 1 mega focaccia brood.
Bereidingstijd 1 uur en 40 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 15 gram suiker
  • 1 zakje droge gist
  • 300 ml handwarm water
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • 40 ml olijfolie
  • Grof zeezout
  • 20 cherrytomaat
  • 1 rode ui

Bereidingswijze:

  1. Doe het bloem. zout, suiker, gist en water de bak van een keukenmachine. Kneed het deeg met een deeghaak 7 minuten door. Ik gebruik hiervoor een automatische keukenmachine. Je kunt dit eventueel ook met de hand kneden maar ik zou het niet aanraden. Als je het toch met de hand wil kneden. Kneed dan minimaal 15 minuten.
  2. Smeer de deegbal in met een klein beetje olie (hoog uit 10 ml) en laat het deeg voor 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
  3. Vorm de focaccia tot ongeveer 2,5 cm dik en duw met je duimen kleine putjes in het deeg.
  4. Laat de focaccia nu weer 30 minuten rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  6. Snij de cherrytomaten door de midden en de rode ui fijn en verdeel over de kuiltjes.
  7. Smeer de focaccia in met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden.
  8. Bak de focaccia af voor 15 minuten in het midden van de oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *