Het perfecte ei koken

Het perfecte ei koken

 

Een ei koken. Iedereen doet het anders en iedereen heeft zijn eigen trucje. Vandaag leg ik jullie op een makkelijke manier uit hoe je volgens mijn mening het perfecte eitje kookt.

 

Wat hebben we nodig?

  • Een steelpannetje
  • Water
  • Eieren

En hoe maken we dat perfecte gekookte eitje dan?

Leg de eieren in een steelpan en voeg water toe zodat de eieren net onder water staan. Meer water is niet nodig. Hiermee voorkomen we straks ook dat de eitjes een dance party in de pan houden en alle schillen breken. Niet leuk als je net als wij enorm houden van een wedstrijd eitje tik.

Zet de pan op het vuur en breng het water met de eieren aan de kook.
Is het water in de pan aan de kook hou dan onderstaande tijden aan voor het perfecte eitje.

  • Zacht gekookt ei: 3 minuten en 25 seconden
  • Zacht ei wat neigt naar middelhard: 4 minuten
  • Middelhard ei: 4,5 minuut
  • Hard maar smeuïg ei: 7 minuten
  • Volledig gestold: 8 minuten

Haal de pan van het vuur wanneer het eitje klaar is. Vul de pan met de eitjes met koud water en laat nog 2 minuten staan. En klaar is het perfecte eitje.
En nu snel genieten! Smullen.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *